werkwijze

Bedrijven die via de Groninger Klei hun folders verspreiden ontvangen een lijst van alle verspreidadressen. Hieruit maakt men een eigen selectie. Hierdoor kan ieder bedrijf gericht haar folders verspreiden. Zo kiest het ene bedrijf wel voor alle hotels, een ander bedrijf doet dit bewust weer niet.

De folders worden aangeleverd of kunnen worden opgehaald.

Bundels folders worden vervolgens voor de afgesproken datum afgeleverd op de geselecteerde adressen.

Doordat de Groninger Klei de folderverspreiding verzorgt voor meerdere bedrijven tegelijkertijd kan de verspreiding efficiŽnt worden uitgevoerd. De kosten zijn daardoor laag. Veel lager als wanneer men zelf zou gaan uitrijden of de bundels per post zou versturen.

Een belangrijk uitgangspunt is dat ontvanger bepaalt welke folders ze wel en welke zij niet wil presenteren. Bij de bezorging wordt dit - zo veel mogelijk- besproken met de ontvanger. De Groninger Klei wil de folders tot tevredenheid van beide partijen verspreiden en zo voorkomen dat (mooi en duur) drukwerk in afvalcontainers beland.

Per jaar vinden twee verspreidingsrondes plaats: In het vroege voorjaar en pal voor de start van het hoogseizoen. In mei vindt de verspreiding in de Duitse grensregio plaats.

De eerstvolgende verspreidronde vindt plaats in maart/april. De folders worden verspreid voor de Pasen. Bedrijven die mee willen doen met deze ronde dienen uiterlijk 20 februari contact op te nemen.

Verspreiding onder:
- VVV's
- folderpunten
- hotels
- (mini)campings
- B&B's
- musea
- dierenparken
- attractieparken
- theetuinen
en al die andere plaatsen waar toeristen en recreanten zich (laten) informeren.